banner

2015. március 28., szombat

14 dolog, amit jó tudnod, ha biszexuális nővel randiznál vagy élnél

1. Igen, ő tényleg biszexuális. El kell fogadni a tényt. Egy becsületes embert sem szokás kérdezgetni, hogy ő tényleg becsületes-e? Ahogy azt elfogadjuk tényként, egy nő biszexualitását is el kell fogadnunk.

2. Nem, nem fog megcsalni csak azért, mert ő biszexuális. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy minden szőke nő csalfa... Tudod mennyi monogám szőke nő van a világon?! Nagyon sok. Ahogy nagyon sok monogám vagy duogám biszexuális nő.


3. Nem egy átmeneti fázisban van. Sokan azt hiszik, hogy a biszexualitás átmenet a heteroszexuális és leszbikus állapot között. Ez tévedés, sőt nagy valószínűséggel (85-90%), hogy már biszexuálisnak született, csak nem feltétlenül volt ennek tudatában. Ezt el kell fogadnod, ahogy azt is, hogy ha szeret téged, akkor téged is szeret, ahogy egy másik férfit/nőt is.

4. Mindenkire bukik, akit csak meglát. Ezt csak azért tartják a biszexuálitásukat felvállalókról, mert nem tudják feldolgozni, hogy nem csak egy nemmel randiznak. Szóval nem esnek neki mindenkinek mindenhol, és nem is válogatósak, mert nem teszik ezt... Egyszerűen ők is ragaszkodnak tartós kapcsolatukhoz, legyen az mnogám vagy duogám.

5. Ha elkötelezi magát egyik nemnél, nem jelenti azt, hogy a másik nem már nem vonza. Ha egy biszexuális nő férjhez megy, nem veszti el identitását, attól ő még ugyanúgy biszexuális marad. Ha leszbikus házasságra lép, akkor sem veszti el biszexuális identitását. Egyszóval bármelyik nemmel köt házasságot, nem változtat identitásán. Ez akkor marad érzékelhető igazán, ha duogám kapcsolat alakul ki a biszexuális nő körül.

6. A biszexuális nő csupán „mohó”. Ez a 4. pontban leírt tévhit változata. Fontos megyjegyezni, hogy a biszexuális nők élete nemcsak a szexre terjed ki. Ugyanúgy éreznek, szeretnek csak több személyt egyszerre – ebbéli képességüket a legjobban az átlagon felüli gyermekvállalással is kifejezik, hiszen minél több a gyermek, annál több embert lehet szeretni!

7. A biszexuális nők félnek felvállalni identitásukat a férfi partnerüknek. Sajnos ez lassan változik meg, mivel a férfiak nagyon rosszul kezelik az ilyen típusú női megnyilvánulást. A sok „seggfej” reakció arra készteti a biszexuális nőket, hogy – főként új kapcsolatnál – óvatosan közelítsék meg ezt a témát, mivel nem tudhatják, hogy nem ismétlődik-e meg az előző partnerük rossz reakciója.

8. Nem lehet arányokban kifejezni a nemekhez való vonzódást. A biszexualitást nem lehet egy diagrammban kifejezni. Ahogy a szerelmet sem. Arra sem tud senki sem válaszolni, hogy hány százalékban szerelmes partnerébe. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a biszexualitásnál sem mérhető ilyen módon a különböző nemekhez való vonzódás.

9. Férfiaknak: Nem, a biszexuális nők nem a férficentrikus édeshármast akarják. Ha duogámiában élnek, az azért van, mert szeretik a hármas felállást, de egyenlő figyelemmel, nem férficentrikusan. Igen, ez tényleg kivitelezhető... csak eléggé szeretni kell biszexuális női partnerünket. Ez olyan, mint amikor a monogám kapcsolatban a férfi arra is odafigyel, hogy a nőnek is jó legyen és fontos számára a nő orgazmusa.

10. Igen, ők mindkét nemmel tudnak kielégítő szexuális kapcsolatot létesíteni. Férfiak és leszbikus nők, biszexuális partneretek nem megcsal, amikor a másik nemet választja, hanem kiteljesedik. Ha ti ezt el tudjátok tényként fogadni, akkor nem fog összetörni szívetek. A helyzeten nem változtat semmi, csak az identitás elfogadása és megbeszélése. Csak ez mentheti meg az addigi kapcsolatot.


11. A biszexuális nő kirekesztett helyzetben van, sem a hetero sem a leszbikus közösségekben „nincs helye”. Ez sajnos abból adódik, hogy a leszbikusok nem gondolják a  biszexuálisokat „eléggé melegnek”, míg a hetero közösség mindkét nemhez való vonzódását „szexuális csavargásként” kezeli. Bár az LGBT rövídítésből a B a biszexuálisokat jelenti, a közösségbe mégsem fogadják be őket igazából, ezért ténylegesen kirekesztettek.

12. A biszexuális nők ugyanúgy hosszú távú kapcsolatra vágynak, akár felváltva férfival, majd nővel, akár egyszerre, duogámiában. Sok biszexuális nő tartós heteroszexuális kapcsolata során ébred rá identitására. Ez gyakoribb, mint a leszbikus kapcslatban levő nők biszexuális identitásra ébredése, és ez sokszor azért van, mert szocializálódásuk a környezetnek alávetetten történt meg. De bármi is az oka, az identitás elfogadása számukra a legnehezebb. Nem tudja egyszerűen megélni a kettőséget sem, hiszen nem tudja önmaga X százalékát melegnek vagy heteroszexuálisnak vallani. Ez egy komplex állapot, mely feldolgozása komoly mentális problémákat okozhat, főként, ha mindenki elutasítóan viselkedik az identitászavar tudatos vagy tudatalatti megjelenésekor.

13. Nem, nem tud választani, hogy csak heteroszexuális vagy csak leszbikus legyen. Ezt a „helyességeddel” nem tudod megváltoztatni, mert nem a testrészeidbe szerelmes, hanem egy férfiba és egy nőbe. Ennyi.

14. Attól, hogy biszexuális, attól ugyanúgy nő. Ha ezt végigolvastad, jó esélye van annak, hogy ez az identitás számodra kissé nyomasztó. Ez érthető, de ne feledd ő is egy érző lélek! Egy komplex, sokrétű, vicces, intelligens, elbűvölő, lélekmeleg nő, akibe feltehetően te teljesen bele vagy zúgva. Tehát, nem az identitása számít igazán. Az számít, hogy szeret vagy nem szeret, illetve miért szeret vagy nem szeret. Ha meg ő szeret Téged, az számít, minden egyéb mellékes, ha te is viszontszereted, mert akkor elfogadod őt olyan identitásúnak, amilyen!
ötletadó a cosmopolitan.com cikke