banner

2015. december 31., csütörtök

Biszexuális nők vágyai és a társadalom

„Mindig is éreztem, hogy hiányzik valami” – ez egy igen meghatározó, és jellemző mondat a biszexuálisokra. Ha nővel van, akkor férfi. Ha férfival, akkor nő. Na, de ha megvan mindkettő, akkor az maga a paradicsom. Ez most még igen ritka Magyarországon, de mostanában egyre többet találkozni ilyen esettel. Ugyanis, melyik férfi  viselné el, ha a rajta kívül mással is lefekszik a Kedvese. Hiába, hogy az is nő.


Lássunk a társadalom „mércéjét” is:

1 férfi, 1 nő →  + 1 nő = Megbocsátható                            1 férfi, 1 nő → + 1 férfi = Halálos bűn

Miért? Mert egy heteró nőnek jobban fáj, ha a biszex pasija egy pasival csalja meg? Egy férfinak nem fáj, ha a biszex nője, egy nővel? A heteró férfiak nagy álma, hogy hármasban szexeljenek két nővel. Talán ez az oka?

Mind a két fél egója romjaiban hever normális esetben. De most maradjunk a biszexuális nőknél. Legtöbbször a férj/partner megbocsát az első kis affér miatt – na, ez még normális is egy jól működő kapcsolatban –, de ezután három opció marad: 
  1. a férj/partner hagyja, hogy csinálja tovább, mert nővel fekszik le, és az mégsem egy pasi – vagyis nem tekinti megcsalásnak,
  2. a férj/partner hagyja, hogy csinálja tovább, mert inkább elviseli a fájdalmat, mintsem elveszítse Szerelmét,
  3. a férj/partner nemcsak, hogy hagyja, de benne is van a dologban, és hárman folytatják tovább.

Érdekes, de a harmadik eset a legnehezebben elfogadott ma Magyarországon, pedig az első két lehetőség sem tekinthető jelen társadali megítéléseink szerint „normális”-nak. Azt mondják, van az a szerelem, az a lelki kapocs, amibe ez bőven belefér, mert semmi sem rondíthat bele az idillbe. Ez jó hír, mert így mindenki boldog, és ha a társadalmi elvárások nem izgatnak minket, hanem a boldogságunk a fontosabb, akkor máris jó úton járunk.


A nők általában később döbbennek rá, hogy saját nemükhöz vonzódnak, hiszen míg a fiúknál az izgalomba kerülésnek egyértelmű és látható jele van, addig a lányok többsége elsiklik az árulkodó jelek mellett. Ennek az lehet az oka, hogy a lány barátok többször érnek egymáshoz, puszilják meg egymást, esetleg látják meztelenül a másikat, így a testi intimitást és gyengédséget nem feltétlen kapcsolják a szexhez. A nők ezáltal a későbbi életükben is könnyebben tudnak alkalmazkodni és beilleszkedni a környezetükbe a férfiaknál, úgy, hogy közeli ismerőseik sem mondanák meg nemi hovatartozásukat. Beilleszkedésüknél fogva sokkal ritkábban válnak sértő megjegyzések céltáblájává, ezáltal kevesebb gondjuk is adódik saját maguk elfogadásával.

A leszbikusok és a biszexuális nők nem csak kevesebb megaláztatásban és kiközösítésben részesülnek, mint férfi társaik, de a hetero férfiak többsége még izgalomba is jön két lány szexuális kalandjának fantáziájától, a leszbikus pornót okolhatva így az ő részükről is sokkal elfogadottabb egy női pár összemelegedése.

Ha egy nő el tudja azt mondani egy nőről és egy férfiról, hogy „mindkettőjükbe szerelmes vagyok”, akkor kiteljesedett a biszexuális identitása, tudata, lelke, hoszen másképp nem tud egyszerre két emberbe szerelmesnek lenni, de ha eljön ez a pillanat, akkor teljessé válik az a biszexuális nő, minden értelemben, és teljesen normális kellene legyen, ha a férfi, akivel vannak, ezt tolerálja, és mellettük áll.

A biszexuális nők kérdései ugyanazok maradnak:
A. Le lehet úgy élni egy életet, hogy sosem kettesben vagytok, hanem hármasban?
B. Le lehet úgy élni egy életet, hogy mindig hiányzik valami?

A kutatások azt mutatják, hogy mindkét fél abba az irányba mozdult el, hogy inkább  vállalják a hármasban való életet, minthogy elfogadják azt, hogy mindig hiányzik valami életükből.