banner

2013. augusztus 28., szerda

A leszbikus és biszexuális nők sokkal intenzívebben élveznek, mit heterószexuális társaik

Az orgazmus egyáltalán nem kell, hogy tabu legyen sem a férfiak, sem a nők részéről, igenis lehet és kell is beszélni arról, hogy kinek hogyan jó. Ugyanakkor érdekes jelenség, hogy az orgazmust sokkal intenzívebben élik meg a leszbikus és biszexuális nők.

Az orgazmushoz nem kell szex
Bizonyos hölgyeknek egy sima edzés, egy kellemes meditáció is meghozhatja a kielégülést, de olyan eset is volt a történelemben, amikor valaki annyira ideges lett, hogy elélvezett. A leszbikus nők sima biciklézéstől is könnyedén elélveznek, míg a kiegyensúlyozott biszexuális nők akár séta közben is könnyedén elélveznek – mutatta ki egy 2012-es londoni tanulmány.
Alvás közben is boldogok lehetünk
A férfiak és a nők is képesek arra, hogy álmukban jussanak el a csúcsra, bár a férfiaknál ez inkább csak a pubertáskorban, a rendszeres szexuális aktusok előtt jellemző. A nők egész életükben meg vannak áldva ezzel a képességgel. Felmérések szerint a heteroszexuális nők 42%-a, a leszbikus nők 74,2%-a és a biszexuális nők 63%-a heti 2 vagy több alkalommal élvez el álmában.

A mellbimbó ereje
Heteroszexuális nőknél ritkán (7%), de elérhető az orgazmus a mellbimbó folyamatos ingerlésével is. Biszexuális nők 23%-a tud ily módon orgazmushoz jutni, míg a leszbikus társaiknál ez az arány 34%. 

A rák ellen orgazmussal
Egy tanulmány szerint, míg a férfiaknál, akik egy jónapban 21-szer, vagy annál többször ejakulálnak, kisebb valószínűséggel lesznek prosztatarákosak, mintahoz, akik csak havi 4-7-szer elégülnek ki, a nőknél az orgazmus főképp a változó kor után fontos. Rendszeres havi 18-20 orgazmussal a heteroszexuális nőlnél 45%-kal kisebb a petefészek- és méhrák megjelenése. Bár erre még a tudósok magyarázatot nem találtak, a biszexuális, illetve a leszbikus nőknél az arány 59, illetve 63 százalék.

Az orgazmustól spriccelő nők
Rengeteg férfiember arról álmodozik, hogy egyszer az extrém pornófilmekhez hasonlóan egy olyan nővel hozza össze a sors, aki orgazmus közben spriccelni kezd. Egy nem is olyan régen napvilágot látott vizsgálat szerint a spriccelés (squirting) gyakorlatilag vizelet és más folyadékanyagok keveréke, ami időnként a g-pont izgatásával választódik ki. Ez a folyadék nem összekeverendő azzal a folyadékkal, ami orgazmus közben a hölgyek vaginájában termelődik, és a spriccelés nem feltétlenül akkora történik meg, amikor a nő éppen elélvez. A biszexuális és leszbikus nők ezt a folyamatot is überelik, az előbbieknél a spricelés az orgazmusok 57%-ánál, utóbbiaknál 71%-ánál, míg a heteroszexuális nők csupán 9%-ánál fordul elő.

A kielégítés nem minden esetben vezet szerelmhez
A kutatók szerint ennek semmi köze nincs az igazi érzelmekhez az orgazmus során felszabaduló oxitocinnak a heteroszexuális kapcsolatban élő nőknél,  vagyis nem lesznek automatikusan rabjai azoknak, akik „jót tesznek” velük. Ezzel szemben a biszexuális kapcsolatban élő nőknél a partnerek felé való kettős megnyílás elmélyültebb kommunikációt és stabilabb párkapcsolatot eredményez. A leszbikusoknál az oxitocin felszabadulása nagyon komoly leki kapcsolat megalapozása egyben. A nő-nő kapcsolat eleve más a tásadalmunkban, és ennek komoly kapcsolattá alakulásában lényegesen nagyobb szerepe van az oxitocinnak, mit a heteroszexuális nőknél.

Jobban csúszik
Az Indiana Egyetem felmérése szerint a férfiak több mint két harmada, és majdnem ugyanennyi nő a sikósítóra esküszik, mivel ezek az anyagok elősegítik az orgazmust. A leszbikus és biszexuális nők a felcsatolható- és/vagy egyéb segédeszközök hazsnálatakor több síkosítót használnak el, így az orgazmusok száma és intenzítása is emelkedik.

Heterok hátrányban
Kutatók szerint a leszbikus nők 74,7 %-a minden alkalommal eljut a kielégülésig, a biszexuális nőknél ez a szám 61,6%, míg a heteroszexuális nőknél 58%. Érdekes tény, hogy a férfi orgazmus gyakoriságához az égvilágon semmi köze nincs a szexuális orientációnak.

Élvezetes szülés?
Nem mindenkinek jár borzasztó fájdalommal a gyerekszülés. Volt rá példa az orvostudományban, hogy egy jónéhány biszexuális nő szülés közben jutott el az orgazmusig.

Az agyunk becsavarodik orgazmus előtt
A kielégülés egy rendkívül intenzív és komplex agyi folyamat. Először az agykéreg szenzoros ingereket kezelő részén lesz magas az aktivitás, majd bekapcsolódik a limbikus rendszer, majd a kisagy és a frontális agylebeny jön, amelyek a mozgást irányítják. Végül a csúcsponton szinte a teljes agy elér egy borzasztó magas aktivitási szintet, miközben nagy mennyiségű oxitocin hormont szabadul fel. Ez okozza azt a bizonyos kellemes érzést. Az érzés intenzítása a biszexuális nőknél a heteroszexuális nőkhöz viszonyítva 1,7-szeres, míg a leszbikus nőknél 2,3-szoros.

Mindenki játszik
A Good In Bed online kérdőívére érkezett válaszok alapján a heteroszexuális nők 70%, míg a férfiak 30%-a játszott már meg orgazmust. A biszexuális nőknél az arány 22%, a leszbikusoknál 9%!

Mindenki másért játszik
Valaki csak azért színlel orgazmust, hogy végre túl legyen magán az aktuson. Mások azért, hogy ne bántsák meg párjukat, vagy éppen saját magukat próbálják meg így „felpörgetni”, esetleg ezzel akarják elhessegetni a bizonytalanságérzetüket. Sajnos a  színlelés nem egészséges sem lelkileg, sem fizikailag, és rontja az igazi orgazmus elérésének esélyét is. A színlelt orgazmus a biszexuális és leszbikus nőknél a heteroszexuális társaikhoz képest 10% alatt van!

Legyünk kreatívak!
A Journal of Sexual Medicine egyik dolgozata szerint bármilyen szexuális kalandozás, legyen az anális, orális szex, kézimunka, vagy akármilyen szexjáték, a férfiaknál és bármilyen szexuális beállítottságú nőknél is nagyobb eséllyel okozhat az együttlét közben orgazmust.