banner

2013. október 2., szerda

Mindkét „világ” legjobbja?

Hogyan randizzunk egy biszexuális nővel

Kiderült, hogy vágyaid tárgya egyszerre a férfi és a nő? Akkor tanácsunkhoz olvass tovább, hogyan jöhetsz ki a legjobban ebben a helyzetben.

Ha egy nő felfedezte és elfogadta magában biszexuális irányultságát, meg kell küzdenie még pár dologgal. Elfogadtassa ezt – legtöbbször heteroszexuális – partnerével, és keressen egy olyan nyitott gondolkodású nőt és/vagy férfit, aki eme modern társadalomban már levetkőzte előítéleteit és hajlandó felvállalni egy ilyen tpusú kapcsolatot.

Ha pár nő tagja biszexuális, azt a társadalom fiatalabb része egzotikusnak és titokzatosnak tartja, de már gyanúsnak véli, ha a pár férfi tagja az. Mindekét esetben sok dologra kell figyelni, hogy az ember egy ilyen kapcsolatban ne baklövések sorozatát kövesse el, ezzel elrontva egy már kialakuló duogamia alapjait.


A biszexuális nem homoszexuális! Alapvető hiba, hogy a férfiak leszbikusnak (jobbik esetben) vagy frigidnek (rosszabbik esetben) tartják párjukat, ami a lehető legrosszabb reakció. A biszexuális nő ugyanis igényli a férfiakat és a nőket is.  A problémák elkerülése végett jó tisztában lenni a  biszexualis identitással és nem bedőlni a kapcsolódó negatív sztereotípiáknak.

Egy férfinak sikeres kapcsolatot egy biszexuális nővel úgy lehet felépíteni, hogy elsősorban nem a biszexualitásra, hanem a kapcsolatra figyelünk. Ez érvényes a már párkapcsolatban élőkre is, hiszen ugyanarról a nőről van szó, akivel éveket élt az adott férfi, csak most már felvállalja kiteljesedett identitását.

Vegyük át ezeket a kapcsolatokat, az alábbi dolgokkal jó a férfiaknak tisztába lennie:

1. Biszexuális vagy bi-kíváncsi. Nem mindegy. A biszexuális azt fedi, hogy az adott nő már szexuálisan aktív nőkkel is, míg a bi-kíváncsi inkább csak egyszerűen más nőket vonzónak talál, sőt lehet, hogy volt már szexuális fantáziájuk más nőkről, de még soha nem próbálta ki velük vagy ha mégis, akkor nem jött elő benne a nők iránti szerelem és/vagy szexuális vágy. Ennek ellenére nem zárható ki az, hogy a későbbiekben ez az identitás tudatosul bennük, főként, ha annak elnyomása a környezeti tényezők miatt van (nevelés, prüdéria, vallási felfogás/nézet).

A helyzet tisztázása azért is fontos, mert például egy bi-kíváncsi nő sem heteroszexuális, sem leszbikus, sem biszexuális kapcsolatban nem fog sokáig megmaradni, amíg nem dönti el, hogy pontosan milyen igényei is vannak. Addig, amíg erre rájön, addig „keresgélni” fog mindegyik csoportban.

2. Az identitás elutasítása. Tiszta lapal kell indulni, és megérteni, hogy a biszexuális és leszbikus nem ugyanaz a dolog. A biszexuális nők a férfiakat és a nőket is potenciális partnernek tekintik. De ez nem jelenti azt, hogy kicsapongó életet akarnának élni, hanem azt, hogy két személy – egy féfi és egy nő – az, aki foglyul ejti (egyszerre) a szívét.


3. Monogámia és duogámia. A biszexualitás nem mentség arra, hogy ne legyünk hűségesek, a különbség az, hogy ha duogamiában élünk, akkor a partnereinkhez kell hűségesnek lennünk, nemcsak a partnerünkhöz. Ez nagyobb felelősséget és több odafigyelést igényel, a monogámiában (azaz váltott időszakos biszexualitású) kapcsolatban élők is és a duogámiában élők is ugyanolyan kötődést éreznek partereik iránt, mint a heteroszexuális vagy leszbikus kapcsolatban élők. A duogámiában élők ellenben nagyobb kárt okozhatnak úgy érzelmileg, mint lelkileg, mivel ők egyszerre két partert csalnak meg egy futó kaland kapcsán, azaz két személy érzéseibe gázolnak bele.

Jó ellenben arra is figyelni, ha egy férfi vagy egy nő a biszexualitást ürügyként használja a megcsaláshoz, akkor a hármas felállás is lehet, hogy inkább a hedonista, mint a valós biszexualis identitást takarja. Leginkább akkor bukik ez ki, ha a szexuális együttlétnél nem egyformán foglalkoznak az addig párkapcsolatban élők egymással, illetve a harmadik féllel. Ha a harmadik fél lényegesen több figyelmet kap, az már vészjelzés lehet. Fontos a lényeges szó, mivel a kezdeti tapasztalatlanság miatt megtörténhet, hogy nem sikerül mindenkinek egyformán foglalkoznia mindkét személlyel, az ugyanis még nem okoz problémát.

4. A „Szent Grál”. Férfiak, legyetek őszinték. Csak a partneretek biszexualitása visz bele a hármas kapcsolatba, vagy az, hogy egy másik nővel is szexelhettek? Sajnos az „igazi férfi” ma teljesen mást takar, mint régen... De ha ti ténylegesen igazi férfinak tartjátok magatokat, és igenis nyitottak vagytok a biszexuális párotok igényeire, akkor vitassátok meg vele, hogy pontosan a dolgok, beleértve a szex mikéntjét. Fontos, hogy a férfi elfogadja azt, hogy a harmadik fél lehet, hogy csak leszbikus és csak a biszexuális partnere „Szent Gráljára” bukik.

5. Bizalom felsőfokon. Ha a biszexualitására ébredő nő nagyon nyitott és őszinte a szexualitását illetően, akkor számolni kell arra, hogy „bontogatni fogja szárnyait”. Ilyenkor fontos, hogy legyünk megértőek és eléggé előzékenyek, ha nem akarjuk elveszíteni a őt. Illetve, ha ő fontos számunkra.   Ha kicsit flörtöl más nőkkel, legyenek azok barátok, ismerősök, kollégák vagy idegenek, ne vegyük észre, amíg nem megy túl messzire, természetesen. Nincs szükség a kapcsolatban a féltékenységre sem neked, sem neki. Az esetek túlnyomó részében a biszexuális identitásukat elfogadó nők, mindig aktuálsi partnerükkel együtt fogadnak be duogámiába egy harmadik személyt. Mi ez, ha nem kölcsönös bizalom?


6. Férfiúi alulteljesítés. Egy másik lehetséges területe a 4. pontban említetteknek. A párhoz csatlakozó személy, azaz a a harmadik fél szintén egy biszexuális nő, akkor az okozhat gondot, hogy a férfi esetleg nem tud „teljesíteni” mindkét nőnél. Nos, ez eléggé lehangoló lehet, mivel mindkét nővel ugyanúgy kellene foglalkozni és férfiként mindkettőt ugyanúgy ki kellene elégítse. Igaz, hogy ő talán akkor éppen kielégült a másik nő által nyujtott szexuális izgalom következményeként, de ilyenkor vágyni szoktak a férfi általi kielégtésre is, hiszen ez a lényege a biszexualitásnak, hogy a nőiességet és a férfiasságot is igénylik – ilyen alkalmakkor egyszerre – a testi és érzelmi kielégüléshez, ami a lelki kielégülést is eredményezi.

7. Nem kell faggatózni. Az identitás érlelődése az elfogadás után is zajlik folyamatosan benne. Ne férfiként közelítsd meg ezt a helyzetet, hanem igazi társként, ne faggatózz részletekről, a nőkkel való együttlét szexuális élményeiről, stb. Hagyd, hogy ő maga tárulkozzon fel előtted, mikor elérkezettnek érzi az időt. Az ellenben segít – ha a nő identitászavarban van vagy nem meri felvállalni identitását –, hogy a férfi megértéssel és figyelmességgel közelíti meg a témát, és elébe menve a partnere tépelődésének, felvállaja a beszélhgetést a témáról, majd ha sikerült lényegében megbeszélni a szituációt, akkor vállalja a hármas együttlétet, ahol nem ő maga, hanem biszexualitását még fel nem dolgozó partnere van a középpontban, és ez így is marad hosszú távon is!

8. Tartsd életben a kommunikációt. Párod biszexuálitása, sokmindnet megváltoztat. Az ő fantáziái futótűzként járnak agyában, és szeretne beszélni róluk valakinek. Természetes számára, hogy ezeket a gondolatokat a partnerével akarja megosztani, illetve átbeszélni. Főként akkor van aggodalomra ok, ha nem tudjátok megbszélni a duogámia igényét, mert az nem fog abban az esetben működni.

Ha párod biszexualis, sokat segít neki, ha te támogatod, így könnyebb lesz számára, hogy beszéljen erről tágabb családjának, barátainak, ismerőseinek és kollégáinka erről. Ugyanakkor fontos, hogy ne légy az a férfi, aki kibeszéli ezt az identitást, pl. a haverokkal, ezzel is megalázó helyzetet teremtve biszexuális női partnerének.

9. Női vonal erősődése. A biszexuális nők kevesbé Bridget Jones-ok... Ténylegesen bevállalnak egy-két leszbikus pornófilmet, de nem ez a jellemző, mivel azok hímsoviniszta oldalról kezelik azt... A hétköznapokra nem vetül rá ez, de az erősebb csajos vonal igen, hiszen két nő és csak egy férfi van a kapcsolatban. De lehet ezt úgy irányítani, hogy a férfi ne érezze kisebbségnek magát. Itt nagyon fontos, hogy bár a női vonal erősödik, a férfira is figyelni kell mindkét nőnek (érzelmileg és lelkileg mindenképpen), még akkor is, ha a harmadik félként érkező nő csak leszbikus irányultságú.

Mindenképpen előnyben vannak azok a férfiak, akik addig – több éven keresztül – heteroszexuális kapcsolatban éltek és gyermekeik aránya a lányok javára dől el legalább 1:2 arányban.

10. Könnyed megközelítés. A legjobb módja annak, hogy foglalkozik olyan kérdésekkel, mielőtt azok következtében keletkeztek az ő biszexualitás az, hogy ő nyugodt róla. Hadd tudja, hogy érted, hogy van ez az egész másik oldalon a szexualitását, hogy Ön kényelmesen, és hogy Ön mindig ingyenes, és képes beszélgetni arról, hogy amennyiben ő akar. És nem az, hogy a siker kulcsa, minden kapcsolatban, függetlenül attól, hogy ez a kérdés?


Összefoglalva: az ismerkedés egy biszexuális nővel pont olyan, mint egy heteroszexuális nővel. Csak itt figyelembe kell venni, hogy hosszú távon ez a kapcsolat duogámiába mehet át, illetve, hogy két személyre kell figyelnie mindhárom személynek. Éppen ezért ajánlatos követni józan eszünket és megfelelő módon felelősséget kell vállalni ahhoz, hogy biztosított legyen a kapcsolatban a boldogság mindhárom személy számára.

bejegyzésem alapjául szolgálta lovepanky.com-on található cikk