banner

2013. szeptember 30., hétfő

Hollywood 10 legszexibb leszbikus és biszexuális nője

Kissé szokatlanabb poszt kerül ma fel, de érdekesnek találom, hogy jelenleg éppen kiket sorolnak ide. :) Az eredeti cikk egy valóságshow harmadik évadkezdésének apropóján jött létre – a Showtime csatornán közvetített Az igazi L világ (The Real L World) –, amelyben leszbikus és biszexuális lányok egy csoportjának mindennapjait követhetik a nézők. A műsor ezeknek a nőknek a randizását szemmel tartja, megmutatva, hogy mekkora drámák és traumák keletkeznek ilyenkor. 


Az angol nyelvű cikk írója kiemeli at is, hogy bár Hollywood-ról beszélünk, fontos megjegyezni, hogy itt most nem a népszerűség a mérvadó, hanem az identitás.
Anna Paquin
Biszexuálisnak vallja magát 2012 óta, de már 2010-ben szerepelt a „Give a Damn” videókampányban – lásd itt és itt –, melyeket a True Colors First meleg szervezet készítette, társadalmi megítélés- és a nem heteroszexuális identitású emberek elfogadtatásának javítása céljából. Bár Paquin Stephen Moyer-rel házasságban élt volt és magánéletét nem verte nagydobra, elérkezettnek látta az időt, hogy felvállalja identitását a médiában és ezekben a kampányvideókben.


Portia de Rossi
Leszbikusnak vallja magát 2010 óta, identitását Oprah showjában vállata fel. Az oda vezető út számára nem volt könnyű. Identitásának felismerése komoly zavart okozott, mely anorexiához vezetett (ennek következtében 37-38 kilót adott le), mire végre fel tudta dolgozni, el tudta fogadni szexualitását. Mindezt nagyon jól dokumentálta memoárjában (Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain). A hosszú tagadás és a „szexuális éhséhének elhessegetése” időszaka után, 2008-ban összeházasodott Ellen DeGeneres-szel, és jelenleg mindketten a melegek jogaiért és elismeréséért harcolnak.


Kristanna Loken
Biszexuálisnak vallja magát 2006 óta, aki a Curve magazinnak elmondta azt is, hogy sokkal kielégítőbb számára – szexuálisan és érzelmileg – egy női partner. 2009-től felvállalta a queer identitást, és felváltva élt a színész, már ex-férjével Noah Danby-vel, illetve válása után női partnerével.


Aubrey O’Day
Biszexuálisnak vallja magát 2009 óta, identitását az MTVNews adásában vállalta fel. Ő sem az egyszerűbb módon jutott el a felvállalás pillanatáig. Még 2008 tavaszán, Aubrey O'Day-ről és Lydia Hearst-ről pletykák keltek szárnyra, egy New York-i klubban megörökített forró jelenetsor fotói nyomán. Hearst, azzal szerelte le a médiát, hogy a Tara Subkoff által kreált Bebe márka promoválásáról szólt az egész, és csak médiafogásnak szánták. De még abban az évben megjelent egy cikk a Curve magazinban, amelyből kiderült, hogy biszexualitása nem csak reklámfogás és O'Day beszélt akkori női partneréről, Samantha Ronson-ról is.


Evan Rachel Wood
Biszexuálisnak vallja magát 2011 óta, a Marie Claire-ban közölt interjúban vállalta fel identitását. Evan Rachel Wood ugyanazt a filozófiát vallja karrierjében is, mint magánéletében: Légy nyitott! Randizott Marilyn Manson-nal, a Tizenhárom (Thirteen) című filmben drogos tinit, a True Blood-ban leszbikus vámpírt játszott. Wood Jamie Bell színész jegyese volt, és ugyanabban az évben az Esquire hasábjain úgy jellemezte érzéseit, hogy „számára olyan érzés a nőhöz menni, mint a srácoknak, amikor a lányokhoz mennek.”


Lindsay Lohan
Biszexuálisnak vallja magát 2008 óta, bár akkor még a Harper’s Bazaar interjúban még nem „akarta magát beskatulyázni”. Elfogadott tény, hogy Lindsay Lohan a következő nők körül „megfordult”: Courtenay Semel, Vanessa Minnillo és Paris Hilton. De az egyetlen kapcsolat, melyet Lindsay valaha felvállalt, a DJ Samantha Ronson-nal folytatott volt. Ezt a Loveline közölte, ahol Lindsay elmondta, hogy „nagyon-nagyon régóta” tart kapcsolatuk, melyet hivatalosan 2009-ben szakítottak meg.


Amber Rose
Biszexuálisnak vallja magát 2009 óta.


Angelina Jolie
Biszexuálisnak vallja magát 1997 óta. Tény, hogy Angelina Jolie biszexualitása soha nem volt titok. Miután elvált első férjétől, Jonny Lee Miller színésztől, Jenny Shimizu modellel kezdett el randizni, akivel közös filmjük, a Kis tüzek (Foxfire) forgatásán jött össze. A kapcsolat annyira komollyá vált, hogy Jolie beszámolt erről 1997-ben a Girlfriends magazinnak. Angelina 2003-ban is kendőzetlenül beszélt a nők iránti érzéseiről a 20/20-nak.


Amber Heard
Biszexuálisnak vallja magát 2011 óta, identitását a Metro UK interjújában vállata fel, bár már egy évvel korábban, 2010-ben tett ebeb az irányba mutató lépéseket, amikor aktívan részt vett a Prop 8 tiltakozásban, illetve a leszbikus irányultság coming out-ja az abban az évben 25. GLAAD ünnepségen történt meg, ahol díjazták a melegek esélyegyenlőségéért tett lépéseit. A gálára érkezve, a vörös szőnyegen a 2008 óta vele élő Tasya van Ree fényképész barátnőjével ment végig.


Megan Fox
Biszexuálisnak vallja magát 2011 óta, Brian Austin Green gyermekeinek anyja, de ugyanakkor saját neme iránti érzéseit sem titkolja. A biszexualitását az Prop 8 tiltakozásban, illetve a leszbikus irányultság coming out-ja az abban az évben Esquire-nek vallotta be, ahol beszélt Olivia Wilde iránti vonzalmáról is.


forrás: complex.com